Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används.
Jag förstår!
Tjänst

“Vår ambition är att det ska vara lätt att göra rätt”

Vår heltäckande steg-för-steg lösning möjliggör självständigt arbete till önskad transformation oavsett utgångspunkt.
Vår plattform gör det möjligt att på ett enkelt sätt både ta till sig och arbeta med organisationens och individens välmående.
Vårt koncept vilar på forskning där vårt forskningsråd kontinuerligt säkerställer att vi levererar högsta kvalité ut till våra kunder.

De tre byggstenarna

Så går det till

1. Undersökning

För att kunna skräddarsy insatser baserat på faktisk och pålitlig data får varje medarbetare möjlighet att svara på holistiska frågor specifikt utformade för att belysa olika aspekter av deras välmående. Dessa frågor är noggrant utarbetade av experter för att vara inte bara relevanta utan också lätta att förstå och svara på.

Digitalt
Individuellt
Anonymt
Lätt
Holistiskt
Med våra kvalitativa frågor får både medarbetarna och verksamheten snabbt en pålitlig helhetsbild.
Josefine Sandahl, grundare dear change

2. Analys

Utifrån resultatet skapas en unik profil för varje medarbetare och hela organisationen. Denna profil fungerar som en detaljerad nulägesanalys och ger en övergripande bild av såväl individens som företagets välmående.

Rapport
Analyser
Genom konkreta råd blir det lätt att göra rätt.
Josefin Sandahl, VD & Grundare

3. Rekommendation

Utifrån resultaten får varje organisation och medarbetare möjlighet att utvecklas utifrån den plats de befinner sig. Insatserna är utformade för att skapa en väg framåt som är grundad i både välmående och framgång.

Aktiva insatser
Medarbetare
Organisation
Förändring - Förbättring
Med konkreta råd och insatser tillgängliga känns det lätt att göra rätt.
Jonas Vikentorp, chef Sigma Embedded Engineering

4. Program

Med utgångspunkt från medarbetarnas profiler skapas ett unikt program för individuell utveckling innehållande korta digitala föreläsningar, interaktiva övningar och tid för reflektion. Samtidigt fokuserar plattformen på att förbättra de organisatoriska förutsättningarna.

Microlearning
Nudging
Inspiration
Självledarskap
Självinsikt
Efter bara några minuter läsning såg vi flera tecken på att det gamla friskvårds konceptet inte lönar sig. Tack dear change!
Josefin Sandahl, VD & Grundare

5. Rapport

Genom att omvandla organisationens mjuka värden till konkret och mätbar data på olika nivåer i verksamheten säkerställs välgrundade insatser som är i linje med de övergripande målen. Detta ger möjlighet att säkerställer att varje steg är riktat mot en välmående och framgångsrik arbetsplats.

Datamining
Styrmedel
Kartläggning
The team were an integral part of our development phase and knocked it out of the park.
Josefin Sandahl, VD & Grundare
Plattform

“Att göra rätt val ska kännas enkelt och naturligt”

Plattformen skapar de bästa förutsättningarna för kunskapsbyggande på ett sömlöst och intuitivt sätt genom att möjliggöra övergång från kunskap till agerande och praktisk tillämpning.
FAQ

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna kring vår plattform.

Kontakta oss idag

Få reda på mer om hur plattformen skulle kunna implementeras och stötta er organisation.

BOKA DEMO
ELLER KONTAKTA OSS PÅ INFO@DEARCHANGE.SE‬